Oldal kiválasztása

Tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy Balatonmáriafürdő Község Önkormányzatának 10/2021. (V.21.) önkormányzati rendelete alapján az önkormányzat a rendelkezésre álló 48 erdei m3 szociális célú tűzifa keretből egyszeri alkalommal térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Balatonmáriafürdő községben a kérelem benyújtását megelőzően legalább 2 éve folyamatosan bejelentett lakó- vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él, és e rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel:

Szociális célú tűzifára jogosult,

  1. a) akinek a családjában az egy főre számított havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 570 %-át (162.450 Ft-ot), egyedülálló személy esetén a jövedelme a szociális vetítési alap összegének 645 %-át (183.825 Ft-ot), egyedülálló, 70 év feletti személy esetén pedig a jövedelme a szociális vetítési alap összegének 715 %-át (203.775 Ft-ot) nem haladja meg és
  2. b) fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik, és erről nyilatkozik,
  3. c) igazolja, hogy éves hulladékgazdálkodási közszolgáltatást vesz igénybe és
  4. d) a tűzifa támogatásra irányuló kérelmét szeptember 15-től 2024. október 15. napjáig benyújtja.

 A fent meghatározott feltételek teljesülése esetén a kérelem elbírálása során előnyt élvez:

  1. a) az aktív korúak ellátására,
  2. b) az időskorúak járadékára,
  3. c) a települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakásfenntartási költségekhez nyújtott települési támogatásra) jogosult személy, valamint
  4. d) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család. 

Kivételes méltánylást érdemlő esetben a képviselő-testület a rendeletben meghatározott jövedelemhatárt meghaladó jövedelem esetén is megállapíthat szociális célú tűzifa támogatást.

Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül – függetlenül az ingatlanban lévő személyek és háztartások számától – csak egy kérelmező részére állapítható meg támogatás.

Az üresen álló, nem lakott ingatlanra, amelyben életvitelszerűen senki sem él, a támogatás nem kérhető.

Az egy személynek vagy családnak adható támogatás 1-5 erdei m3 lehet.

A jogosult részére megállapított tűzifa térítésmentes kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik legkésőbb 2025. február 14. napjáig.

A szociális célú tűzifa juttatás igényléséhez szükséges nyomtatvány átvehető a Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatalban (Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52.) és Balatonmáriafürdő Község Önkormányzatánál (Balatonmáriafürdő, Gróf Széchényi I. tér 9.).

 

Takácsné dr. Simán Zsuzsanna sk.                                             Galácz György sk.
jegyző                                                                                                polgármester

Megszakítás