Hulladékgazdálkodás okosan! – Környezettudatos szemléletformálás Balatonmáriafürdőn FM pályázat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos a környezeti nevelés Balatonmáriafürdőn

„Hulladékgazdálkodás okosan! - Környezettudatos szemléletformálás Balatonmáriafürdőn” címmel nagyszabású környezettudatos nevelést szolgáló rendezvénysorozat valósul meg 2018 márciusáig Balatonmáriafürdőn.

A Földművelésügyi Minisztérium által kiírt FM-LSZF/2017-01 azonosítószámú pályázati kiírásra sikerrel pályázott az Önkormányzat és 1,86 millió forint összegű támogatásban részesült. A projekt fő célkitűzése egy programsorozaton keresztül elérni a helyi lakosságot, ingatlantulajdonosokat, és körükben népszerűsíteni a környezettudatos magatartás, hulladékhasznosítás jelentőségét.

A projekt részeként 4 tematikus tájékoztató fórumon, előadáson vehet részt az érdeklődő lakosság, gyermekek és felnőttek egyaránt.

Játékos vetélkedőre hívja és várja az Önkormányzat 2-3 fős csapatok jelentkezését, elsősorban gyermekek és játékos kedvű szülők, nagyszülők részvételével. A vetélkedő során az idősek átadják tapasztalatukat a fiataloknak és közös munkával, tanulással, ügyességi, logikai, memória és kreatív feladatok megoldásával nem csak élménnyel gazdagodnak.

1 alkalommal szakmai tanulmányúton vehetnek részt a vetélkedőn eredményesen szereplő csapattagok, érdeklődő lakosság. Látogatást tesznek egy hulladék-feldolgozó üzembe, ahol a résztvevők számára lehetővé válik a hulladék ipari méretű feldolgozásának megismerése.

További játékos tanulási alkalom lesz a kézműves foglalkozás, ahol papír, textil és műanyag hulladékok felhasználásával játékokat és egyéb használati tárgyakat készíthetnek az ügyes kezű kicsik és nagyok.  A foglalkozást követően a hulladékból előállított termékek kerülnek kiállításra, az úgynevezett „Hulladékból termék!” kiállításon, mely az Andrássy Mária Közösségi házban lesz látható 2 hétig.

Projektzáró rendezvényként a Környezetbarát játékok kiállítása kerül megrendezésre, mely keretében megtekinthetők és kipróbálhatók az egyes játékelemek, elősegítve a játékos tanulást, a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról.

A program részletes megvalósításáról a www.balatonmariafurdo.hu oldalon tájékozódhat.

„A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg!”

©2018 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search