Csillagvirág Művészeti Modellóvoda

 

 

Re-Folk Népzene-Tűzugrás 2015

Mese kaland 2015. 06. 27

 

„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot: Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él.”

Farka Farka – Húshagyó keddi vigasság is izgalmakban bővelkedett. Óvodába érkezés után mindenki kedve szerint, jelmezbe öltözött és ott folytathatta a mulatságot, ahol hétfőn abba hagyta. Óvónői előadásban: A tücsök és az egérke lakodalma mesét láthatták óvodásaink.

DSCF0098a

Maszkás felvonulásra indultunk: kolompokkal, fedőkkel és mindenféle zajkeltő hangszerekkel felszerelkezve csújjogatva végig jártuk a falut, és jó kívánságokkal, dalokkal, névcsúfolókkal köszöntöttük a „háziakat". Jó kívánságaink mellé, kis kuruzslással, „seprűzéssel" kiűztük mindenkiből a betegséget is. A beköszöntőkért szívesen fogadtunk el „adományokat". Vendéglátóink voltak: a Postahivatalban, a 8. sz. ABC-ben, a Takarékszövetkezetben, a Körjegyzőségen, és a Vári boltban. A felvonulásban, csujjogatásban mindenki kellemesen elfáradt. Finom ebéd után mese és pihenés várta gyermekeinket. Délután farsangi játékokkal: székfoglalóval, seprűtánccal mulattuk magunkat.

Köszönjük kedves vendéglátóinknak; és a szülőknek, hogy segítettek a farsangi hagyományok ápolásában, s gyermekeinknek örömet szereztek. Hisszük, közösen elértük célunkat; a farsangi napokban szerzett élmények, gyermekeinkben tovább erősítették a falu közösségéhez való tartozás érzését! További képek!

 

„Aki nem tud táncolni, menjen haza aludni!”

Farsang Farka – Maszka bál reggelén nagy volt az izgalom, kezdetét vette a mulatság. Végre mindenki jelmezbe öltözhetett: tündérek, királyok, pókemberek, supermanok, hercegkisasszonyok csodás ruháiba. Természetesen a felnőttek is jelmezt öltöttek-az óvoda „nagyjai" A tücsök és az egérke lakodalma című mese szereplőinek. Miközben mindenkinek farsangi arcfestés készült, a gazdagon megterített asztalnál gyermekeink falatozhattak, vagy vigadozhattak, táncolhattak.

DSCF0012a

A felvonulásban bemutatkozott minden jelmezes, majd sok játék várt a gyerekekre: találós kérdéseket lehetet kitalálni, táncos székfoglalóban, tréfás seprűtáncban; mókás vetélkedőben ügyeskedni. A mese és pihenés után farsangi dalokból összeállított - óvónői koncertet hallhatott a nagyérdemű. Végül táncházi mulatságban rophatta mindenki a táncot.

Köszönjük Tóth Gyuláné Marika néninek, nagymamának, hogy különféle, finom, farsangi fánkokkal kedveskedett óvodásainknak, s azokat jóízűen „elkóstolgathattuk", és a szülőknek, hogy segítettek a farsangi hagyományok ápolásában, s gyermekeinknek örömet szereztek. További képek!

 

„Egy, kettő, három, négy, mély lélegzetet végy. Rajta, pajtás, terpeszállás, törzsfordítás, térdhajlítás,”

Óvodás gyermekeink élményekkel teli tapasztalások folyamán megismerkedtek egészség megőrzéséhez szükséges helyes életmóddal.

Az ismereteket, tapasztalatokat gyűjtő sorozatot, - vidám, mozgásos családi programmal zártuk. A több éve hagyománnyá vált sportnapunkra, örömünkre sok család fogadta el meghívásunkat. Sportoltak velünk még unokatestvérek, nagymamák, baráti családok is. Ezen az izgalmas, nemes versengéssel teli délutánon, mindenkinek lehetősége volt a mozgásöröm megélésére, erejük, ügyességük, bátorságuk bizonyítására.

P1244763a

Játékos bemelegítés után kezdetét vette a Kalandtúra, melyben mindenki megtapasztalhatta mire képes, s az egyes állomások egy-egy részterületet fejlesztettek: lehetett kúszni, magasról ugrani, egyensúlyozni, csúszni, célba dobni, ugrálni...

Ezt követően az óvodai csoportok közötti sorverseny következett, ügyességi és tréfás feladatokkal tarkítva. A legnagyobb sikere a döntő feladatnak, a két csoport közötti kötélhúzásnak volt. Mindenki beleadott apait, anyait és így „dőlt" mindenki jobbra-ballra.

A játékos, vidám feladatok nagyon nagy figyelmet igényeltek mindenkitől, mert a szabályokat be kellett tartani, s az ügyességi feladatokat pedig pontosan végrehajtani, ha a csapatnak pontot akartak szerezni. A Borsika és Cimbora csapatoknak 100-100 pontot sikerült gyűjteni, így minden csoport nagy örömmel vehette át a megérdemelt oklevelet, gyermekeink pedig büszkén vehették át a „Hétügyes Kisasszony" és „Hétpróbás Lovag" címet és a vele járó aranyérmet.

A mozgás öröme, a közösen átélt élmények nagyon jó közösség formálók is, a családok, az óvodai csoportok, valamint a nagyobb közösség, a falu számára is.

Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni a csodálatos, élményekkel teli sportnapért a Szolgáltató Szervezetnek, valamint segítőinknek, a Fergeteges Forgatag táncosainak.

Csillagvirág Művészeti Modellóvoda apraja és nagyja nevében köszönet mindenkinek, aki programjaink megszervezésében élményhez és tapasztaláshoz segítette óvodás gyermekeinket, s így településeinkhez erős gyökerekkel kötődhetnek! További képek!

 

„Fűben, fában az orvosság! Tisztaság, fél egészség!”

Óvodás gyermekeink élményekkel teli tapasztalások folyamán megismerkedtek az egészség megőrzéséhez szükséges helyes életmóddal: bőséges folyadék, zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, tisztálkodás fontossága, pihentető alvás, vitaminok szedése, a rendszeres védőnői, orvosi, fogorvosi ellenőrzés, valamint a sok mozgás. Bepillantást nyertünk a védőnő, az óvoda orvos, a fogorvos és a patikus munkájába. Felfedezhették testük részeit, érzékszerveiket, s azok működését.

DSCF5828a

Csillagvirág Művészeti Modellóvoda apraja és nagyja nevében köszönet mindenkinek, aki programjaink megszervezésében élményhez és tapasztaláshoz segítette óvodás gyermekeinket, s így településeinkhez erős gyökerekkel kötődhetnek! További képek!

 

„Szép jel, szép csillag, Szép napunk támad, Szép napunk támad.”

P1000219a

Három királyok napján a közösen elkészített süvegekkel, Gáspár, Menyhért és Boldizsár „házról házra" jártak és a háziakkal együtt elénekelt népdallal, a magasba nyújtott csillaggal kívántak egészséget, s minden jót az újesztendőre. Ezzel a csendes hagyománnyal zártuk le az adventi időszakot.További képek!

©2017 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search